Introductie

 

Wat is festival deBeschaving?

Festival deBeschaving is een Festival Universalis met muziek, een creatief veldprogramma en de laatste wetenschappelijke inzichten. In de bloeiende Botanische Tuinen betrekken creatieve geesten de bezoekers bij interactieve installaties, speelse experimenten en live wetenschappelijk onderzoek.

Muziekprogramma

Op de podia spelen internationale bands naast lokale grootheden uit allerlei genres: Pop, rock, hiphop en elektronische muziek. Op 2 juli 2016 stonden grote Nederlandse namen als Jett Rebel, Dotan en My Baby naast veelbelovende internationale bands als Fickle Friends, The Hackensaw Boys en Graham Candy. Daarnaast speelden op de 3 muziekpodia o.a. SKIP&DIE, De Likt en Indian Askin en kregen de nieuwste 3FM Serious Talents een eigen podium op het festivalterrein.

Experiment

In samenwerking met de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht staat op deBeschaving elk jaar ook een inspirerend kennisprogramma. Tijdens het festival deden sociale wetenschappers dit jaar voor het eerst onderzoek naar smartphone-verslaving, waarbij alle bezoekers werden uitgenodigd om mee te doen aan een offline experiment om uit te vinden hoe de bezoekers het festival zonder smartphone ervaren en hoe zeer ze naar hun telefoon verlangen. 

Nieuwsgierig?

deBeschaving wil de nieuwsgierigheid van bezoekers prikkelen, voeden en faciliteren. Nieuwsgierig gedrag wordt beloond, en daarom vind je in alle hoekjes van de tuin creatief veldprogramma, geheime feestjes en obscure biologische voedselkarretjes. In de bloeiende Botanische Tuinen betrekken creatieve geesten en knappe koppen de bezoekers bij speelse experimenten en live wetenschappelijk onderzoek. De bloeiende tuin vormt het groene decor van het festival en heeft een oppervlakte van ruim 7 hectare. De tuinen zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required