Over deBeschaving

Festivalinformatie


deBeschaving
De Botanische Tuinen van Utrecht vormen het groene decor van het festival, met genoeg spannende hoekjes die ervoor zorgen dat deBeschaving kleinschalig aanvoelt. Verwonderen en vooruitkijken, dat is waar het bij deBeschaving om draait. deBeschaving is een ontdekkingsfestival voor mensen met een open blik en interesse voor livemuziek, kunst, cultuur en kennis. Een betoverend groene locatie met muziekpodia, een creatief veldprogramma, de laatste wetenschappelijke inzichten en de lekkerste biologische foodtrucks. 

Het festivalprogramma was in 2016 in vergelijking met voorgaande jaren flink uitgebreid. Er waren maar liefst 7 podia, een intellectueel kennisprogramma, een creatief veldprogramma, theater, muziek en een festivalbreed offline experiment. Bij headliners My Baby, SKIP&DIE, De Likt en Jett Rebel ging het dak er af en Ruben Terlou en Wilfried Terlou trokken een volle tent met hun theatercollege. Op het programma stonden grote namen naast talloze nieuwe ontdekkingen. Nieuwsgierige bezoekers stonden in de rij voor programma dat ze nog niet kenden en betraden door middel van brillen, spiegels en koptelefoons nieuwe werelden. Van de (inter)nationale ontdek-bandjes werden Yakumo Orchestra en Graham Candy druk bezocht. Ook de Serious Talents en Giels Talenten werden goed ontvangen; de bands staan op het punt van doorbreken en een van deze bands zal op een dag wellicht als headliner op Festival deBeschaving staan.

Locatie
We durven het te beloven: deBeschaving vindt plaats op de meest bijzondere festivallocatie van Nederland: de Botanische Tuinen van het Utrecht Science Park. De tuinen hebben een oppervlakte van ruim 7 hectare, en zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Op deBeschaving loop je dus tussen de mooiste bloemen, planten en bomen, en zingen de vogels met de muziek mee.

Respect
Een festival te midden van uitheemse en zeldzame planten, bloemen, vlinders en vogels is een decor zoals jij je dat bij een festival bijna niet voor kan stellen. Het respect waarmee iedereen omgaat met de Botanische Tuinen is een unieke ervaring. Respect voor de natuur, voor de tuinen en elkaar. We hoeven het niemand te vragen, we doen dat met z'n allen.

Openingstijden
deBeschaving opent haar poorten om 12.00 uur, het festival duurt tot 23.00 uur.

Informatiestand
Bij de informatiestand op het festival staan medewerkers van deBeschaving klaar met antwoorden op al jouw vragen. Ze geven je reisinformatie, een programmaboekje met hun persoonlijke tips en verkopen sigaretten. Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? Dan kun je ook hier terecht, want hier beheren wij de gevonden voorwerpen. Je kunt ons ook bereiken via Twitter, stel je vraag of opmerking aan @deBeschaving 

Overnachten
Bezoekers van deBeschaving krijgen korting op een kamer bij NH Utrecht. Geniet met z'n tweetjes de hele dag en avond van alles wat Festival deBeschaving te bieden heeft en na afloop duik je in een luxe vers opgemaakt hotelbed in de buurt van het station. Jullie hebben de kamer tot de volgende middag tot je beschikking en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje voor jullie klaar. Hier lees je er meer over

Mindervalide bezoekers
Parkeren kan op de Budapestlaan op de parking tegenover de hoofdingang (op vertoon van de algemene mindervalide parkeerkaart). Het terrein heeft een aparte ingang voor (brede) rolstoelen. Bij alle toilet groepen zijn aangepaste toilet voorzieningen aanwezig en (blinden) geleidehonden zijn toegestaan.

Lockers
Op het terrein zijn lockers te huren. Deze zijn te vinden achter de Bumperstage op het hoofdveld. De huur van een locker bedraagd 3 muntjes. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Subscribe to our mailing list

* indicates required